Drainblock is nummer 1 in Europa om duurzame, grootschalige ondergrondse reservoirs te bouwen voor regenwateropslag.

CONTACT US

DRAINBLOCK SYSTEEM VOORDELEN

LIGHT-STRONG

LICHT EN STERK

Drainblock is licht en heel sterk en kan direct 95% water bergen.

LIFETIME

LANGE LEVENSDUUR

Drainblock is gemaakt van lava en basalt en heeft een levensduur van meer dan 50 jaar.

LOW-MAINTENANCE

GEEN ONDERHOUD

Drainblock systemen hebben nauwelijks onderhoud nodig. Alleen het Drainblock-filter dient te worden gereinigd.

SUSTAINABLE

DUURZAAM

100% Circulaire Economie oplossing voor duurzaam waterbeheer

ECO-FRIENDLY

MILIEUVRIENDELIJK

100% natuurlijk, milieuvriendelijk en duurzaam product dat volledig kan worden gerecycled.

DOUBLE-LAND-USE

DUBBEL LANDGEBRUIK

Drainblock heeft enorme draagkracht. Het is verkrijgbaar in verschillende sterktes en geschikt voor elke verkeersklasse.

DRAINBLOCK SYSTEEM SPECIFICATIES

95% WATER
BERGING
98%
POROSITEIT
80
KG/M3
NIET BIOLOGISCH AFBREEKBAAR

RECYCLEBAAR
WATER RETENTIE

OPVANGEN
VAN REGENWATER

Drainblock combineert het opvangen van regenwater, vasthouden en bergen. Het opgevangen water kan worden hergebruikt of als aanvulling van het grondwater dienen.

ONDERGRONDS WATER RESERVOIR

Drainblock kan bijna 100% van zijn volume in water bergen. Met Drainblock kunnen grootschalige onderhoudsarme ondergrondse waterbergingen worden aangelegd. Water van daken, parkeerplaatsen of wegen kan direct worden opgenomen door Drainblock. Ondergrondse reservoirs van elke grootte en in elke vorm zijn eenvoudig te creëren, daarom is Drainblock uitermate geshikt voor stedelijke gebieden.

INFILTRATIE

GRONDWATER
AANVULLING

Drainblock vult het grondwater aan door natuurlijke infiltratie. Het water wordt gefilterd door Drainblock zodat er alleen schoon water naar de bodem en het grondwater stroomt. Drainblock is uitermate geschikt voor het creëren van kunstmatige watervoerende pakketen.

INFILTRATIE

HOOGWATER
BESCHERMING

Drainblock bergt water met zeer hoge snelheid. Op vele locaties is Drainblock toegepast als hoogwater bescherming of om de invloed van een plotselinge overstroming of stortvloed te minimaliseren.

WATER RETENTIE
& BERGING

Drainblock houdt water tegen de zwaartekracht vast en kan perfect gebruikt worden in glooiende gebieden om de afstroming en piek afvoer te minimaliseren.

DRAINAGE

Drainblock wordt gebruikt als hemelwater afvoer stelsel in woonwijken. Drainblock HWA systemen houden het water vast, bergen en infiltreren het ter plaatse. Wanneer Drainblock verzadigd is, stroomt het water door als in een open leiding.

WATERZUIVERING

MECHANISCHE
FILTRATIE

Drainblock heeft een geweldige porositeit en is een fantastisch mechanisch water filter. Alvorens het water naar een ondergrondse Drainblock water berging stroomt, filtert het Drainblock filter alle vaste deeltjes eruit. Zodoende blijft de waterberging altijd schoon en is geen onderhoud aan de berging nodig.

BIOLOGISCHE
ZUIVERING

Drainblock's Cleanblock is anorganisch, heeft een geweldige porositeit en biedt een superieur Emilie voor bacterie groei. Onze Cleanblock oplossing wordt wereldwijd gebruikt om open drains, sloten en andere vuilwater stromen te zuiveren.

LAND SCAPING

GROEN DAK

Drainblock is het perfecte materiaal voor onderhoudsarme, duurzame groendaken. Met een waterbergend vermogen van bijna 100% en uiterst laag gewicht kan het op vrijwel alle daken worden toegepast.

TUINEN

Drainblock is a superieur substraat en biedt een ondergrondse waterbuffer voor planten en bomen in tuinen. Drainblock is het favoriete product van landschapsarchitecten om prachtige, duurzame en onderhoudsarme tuinen en groenstroken aan te leggen.

GROENSTROKEN

Drainblock combineert hoogwaterbescherming met watervoorziening. Drainblock bergt het regenwater van daken, parkeerplaatsen en wegen en maakt het beschikbaar voor planten en bomen naast de gebouwen en wegen.

DOWNLOADS

Voor meer informatie, product beschikbaarheid en verkoop in uw regio kunt u direct contact met ons opnemen.

Drainblock | Brochure